ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό Ρεβίθια
1 Κουταλιά Σούπας Σόδα Φαγητού
1 Κουταλιά Σούπας Αλάτι
1 Φλιτζάνι Λάδι
1 Ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
Χυμός Τομάτας
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ καθαρίζουμε, πλένουμε και αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν, μαζί με μια κουταλιά αλάτι. Την επομένη τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε σόδα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν και πάλι για μια περίπου ώρα. Αφού τα ξεπλένουμε προσθέτουμε στην κατσαρόλα αρκετό νερό, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και το λάδι. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το χυμό τομάτας, το αλάτι και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.