ΥΛΙΚΑ
350 Γραμ. Αμπελόφυλλα
1/2 Κιλό Ρύζι Καρολίνα
100 Γραμ. Κουκουνάρι
Άνηθο Ψιλοκομμένο
Δυόσμο Ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι Τσαγιού Λάδι
4 Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα
2 Λεμόνια (χυμό)
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και έπειτα τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, κουκουνάρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Από το μίγμα αυτό βάζουμε 1 κουταλιά με ένα κουταλάκι του γλυκού επάνω σε κάθε κληματόφυλλο και τα τυλίγουμε ένα-ένα. Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα κυκλικά, αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει με αμπελόφυλλά το κάτω μέρος της κατσαρόλας και έχουμε προσθέσει το ανάλογοζεστό νερό και το λεμόνι. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην διαλυθούν και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν επί 45-50 λεπτά περίπου, ώστε το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια κρύα.