ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Το 1970 ο Αλέξανδρος (Αλέκος) Γκλαβέρης αρχίζει την ενασχόληση του με την εμπορία ειδών παντοπωλείου, τα οποία διανέμει στα μπακάλικα και ψιλικατζίδικα της εποχής, με έδρα τα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Λίγα χρόνια αργότερα ξεκινάει τη συνεργασία του με τους Μύλους Α. Καρανίκα που παράγουν το άγνωστο τότε ‘Αλεύρι Κούλα’, το οποίο και δειγματίζει κιλό – κιλό σε όλους τους πελάτες του.

Με τα χρόνια και καθώς το ‘Αλεύρι Κούλα’ εδραιώνεται στην αγορά του Νομού Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ο μπάρμπα Αλέκος ασχολείται πλέον μόνο με αυτό το είδος.

Εν έτη 1998 ο ένας εκ των υιών του μπάρμπα Αλέκου, ο Θεόδωρος, ο οποίος έως τότε επιχειρούσε στον τομέα της παραγωγής και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την εμπορία αυτών.

Έτσι ιδρύεται η νέα εταιρία στο όνομα της συζύγου του Ευλαμπίας Γκλαβέρη. Αντικείμενό της η εμπορία αλεύρων, οσπρίων, ρυζιού και δημητριακών χονδρικώς στην αγορά της Μακεδονίας.

Δύο ήταν οι κύριοι σταθμοί στην πορεία της νέας εταιρίας

  • Η εισαγωγή του πρώτου κοντέινερ με Μέτρια Φασόλια Καναδά, από κοινού με την εταιρία του Αλέκου Γκλαβέρη, το 2000 και
  • Οι επιτυχημένες διαπραγματεύσεις του Γκλαβέρη Θεόδωρου με τον Συνεταιρισμό Παντοπωλών ‘Πρόοδος’, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, για την πώληση του Αλεύρι Κούλα στον εν λόγω Συνεταιρισμό, το ίδιο έτος.

Κατόπιν τούτου επήλθαν συμφωνίες και με άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις και σταδιακά η ζήτηση των Αλεύρων των Μύλων Καρανίκα έφτασε να ανταγωνίζεται με  άλλα γνωστότερα και πολυδιαφημιζόμενα άλευρα.

Επόμενος σημαντικός σταθμός ήταν το 2009 όπου ιδρύεται η εταιρία με την σημερινή της μορφή και την επωνυμία ΑΦΟΙ Θ. ΓΚΛΑΒΕΡΗ & ΣΙΑ ΟΕ, με την συμμετοχή της Ευλαμπίας Γκλαβέρη και των 2 υιών της οικογενείας Αλέξανδρου και Γεώργιου.

Τα δύο νεότερα μέλη αφού έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην Γεωπονική και στην Οικονομική Σχολή του ΑΠΘ αντίστοιχα, φέρνουν στην εταιρία νέες ιδέες και κυρίως γνώσεις και όραμα.

Αμέσως ξεκινά να λειτουργεί η ιστοσελίδα της εταιρίας στο www.glaveris.gr , ενώ ταυτόχρονα μηχανογραφείται το σύνολο των διαδικασιών της εταιρίας.

Συνέπεια του εκσυγχρονισμού και της εισαγωγής νέων ειδών στο κωδικολόγιο της εταιρίας ήταν η αύξηση του συνόλου των πελατών αλλά και του τζίρου της εταιρίας.

Σημαντικότερος σταθμός στην πορεία της εταιρίας μας ήταν η 1/11/2012 όταν και έγινε η μετεγκατάστασή της στις νέες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της επί της οδού Αθανασίου Διάκου στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Οι νέες εγκαταστάσεις μας τηρούν όλα τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων που ορίζει το πρότυπο του HACCP και στόχος είναι να πιστοποιηθούν για αυτό (έως τις αρχές του 2020).

Σε όλη αυτή την πορεία ενασχόλησης της οικογένειάς μας με την εμπορία αγροτικών προϊόντων, πολλά άλλαξαν, υπάρχουν ωστόσο δύο πράγματα τα οποία έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο:

  1. Η ειλικρινής σχέση με τους συνεργάτες της
  2. Η ποιότητα των προϊόντων μας