ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΣΟΥΠΑ

φασόλια-Θεσσαλονίκη-Μακεδονία-Γκλαβέρης

ΥΛΙΚΑ

1/2 Κιλό Φασόλια Μέτρια
1/2 Φλιτζάνι Τσαγιού Λάδι
1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες Σκόρδο (προαιρετικά)
2 Καρότα κομμένα σε Φέτες
3 Σκελίδες Σέλινο
Λίγη Ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φασόλια, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε μία νύχτα να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε φρέσκο νερό και τα βράζουμε έως ότου σχεδόν μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, αν θέλουμε προσθέτουμε ζεστό νερό, ώστε να τα σκεπάσει και κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *