Η φριτάτα με κινόα και κολοκυθάκια είναι πολύ υγιεινή, γεμάτη θρεπτικά συστατικά (κυρίως πρωτεΐνη) μαγειρεύεται τόσο εύκολα και γρήγορα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλών ειδών παρασκευάσματα. Μπορείτε να την καταναλώσετε σκέτη ή σε σαλάτα για να δώσει ένα πιο θρεπτικό και χορταστικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα υπέροχο, ελαφρύ πιάτο που τρώγεται ευχάριστα είτε ζεστό είτε κρύο.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ. κινόα, βρασμένη
- 5 αυγά
- 2 κολοκυθάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
- 1/4 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- βασιλικός
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι (που μπαίνει κ στον φούρνο) το σκόρδο με το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τον βασιλικό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα το τυρί και την κινόα. Ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το μείγμα με τα κολοκυθάκια.
- Αδειάζουμε στο τηγάνι κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη.