ΥΛΙΚΑ

2 Φλιτζάνια Τσαγιού Λάδι
1 Φλιτζάνι Τσαγιού Ζάχαρη
1/2 Φλιτζάνι Τσαγιού Κονιάκ
1/2 Φλιτζάνι Τσαγιού Χυμό Πορτοκαλιού
Κανέλλα ή Ξύσμα Πορτοκαλιού
7 1/2 Φλιτζάνια Τσαγιού ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΥΛΑ
2 Κουταλάκια Τσαγιού Κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι Τσαγιού Κοφτό Σόδα

Για το σιρόπι
2 Φλιτζάνια Τσαγιού Μέλι
2 Φλιτζάνια Τσαγιού Ζάχαρη
2 Φλιτζάνια Τσαγιού Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και λίγη κανέλλα ή ξύσμα πορτοκαλιού. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ρίχνουμε το μίγμα του αλεύρου στο μίγμα του λαδιού, λίγο-λίγο, ενώ ανακατεύουμε στην αρχή με το κουτάλι. Κατόπιν ζυμώνουμε τη ζύμη και προσθέτουμε ,αν χρειαστεί, λίγο ακόμη αλεύρι. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα πατάμε επάνω στον τρίφτη του τυριού για να γίνουν σαν πιτούλες. Τις τυλίγουμε και τις δίνουμε το σχήμα μελομακάρονου. Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.

Για το σιρόπι

Βράζουμε επί 5 λεπτά το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό. Αφαιρούμε τον αφρό και ρίχνουμε σο σιρόπι, βραστό, επάνω στα χλιαρά μελομακάρονα, όπως είναι μέσα στο ταψί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα όπου τα πασπαλίζουμε με καρύδια και με κανέλλα.