Ματιές – Μπάμπες (παραδοσιακό Θρακιώτικο πιάτο)

ΥΛΙΚΑ

Χοιρινά Έντερα
1 1/2 Κιλό Μαλακό Χοιρινό Κρέας
1 Κιλό Χοιρινό Συκώτι
6 Φλιτζάνια Ρύζι Νυχάκι
2 Ψιλοκομμένα Κρεμμύδια
2 Κουταλιές Σούπας Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 Φλιτζάνια Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα έντερα με άφθονο νερό, ξύδι, λεμόνι και αλάτι μέχρι να φύγει η μυρωδιά τους, Κόβουμε το κρέας και το συκώτι σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρέας, το συκώτι και το ρύζι μαζί με 2 φλιτζάνια νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και με αυτό γεμίζουμε τα έντερα με ένα κουτάλι και έπειτα τα τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό και τοποθετούμε μέσα τις ματιές προσεκτικά για να κλείσουν οι άκρες τους. Τοποθετούμε τις βρασμένες πλέον ματιές σε ταψί με αρκετό νερό και τις βάζουμε στο φούρνο. Τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς και από τις 2 μεριές εναλλάξ.