Η κρέμα ρεβιθιού με κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης είναι μια γευστική προσθήκη στη διατροφή όλων, από αυτούς που ακολουθούν μια vegan διατροφή μέχρι αυτούς που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και βασικά μέταλλα αφού έχει σαν βασικό συστατικό τα ρεβίθια. Είναι μια ιδανική και πλήρης τροφή, προσφέροντας πολλά οφέλη στην υγεία. Είναι ιδανική για τόστ και σάντουιτς ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι.
ΥΛΙΚΑ (για ένα μπολάκι)
- 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια (περίπου 1 φλιτζάνι ωμά)
- 180 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε βράσει τα ρεβίθια στην χύτρα για 40 λεπτά από την προηγούμενη μέρα ακολουθούμε τα εξής βήματα:
- Ξεπλένουμε τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- Πολτοποιούμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ
- Κατόπιν βάζουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ
- Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε αεροστεγές βαζάκι και το φυλάσσουμε στο ψυγείο
Καλή σας όρεξη.