Cupcakes με ταχίνι

Το ταχίνι είναι μια πάστα από αλεσμένο σησάμι. Η κρεμώδης υφή του σε συνδυασμό με τη γεύση ξηρών καρπών, το καθιστούν μια εξαιρετική βάση για γλυκά πιάτα.

Τα cupcakes με ταχίνι και μέλι είναι ένα νόστιμο γλυκό για την περίοδο της νηστείας όπου υπάρχουν οι περιορισμοί στις τροφές που μπορούν να καταναλωθούν. Επίσης, είναι ένα πολύ υγιεινό πιάτο για τα παιδιά, αφού οι ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού και του μελιού είναι πασίγνωστες.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
  • 220 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 250 γραμμάρια ταχίνι
  • 190 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 100 γραμμάρια σταφίδες
  • 100 γραμμάρια καρύδια

Για την επικάλυψη

  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατέψτε το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το ταχίνι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία, ομοιογενή σύσταση.
  • Μεταφέρετε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.
  • Ψιλοκόψτε τα καρύδια και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με τις σταφίδες. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
  • Ετοιμάστε το δίσκο με τα muffin στρώνοντας χάρτινη επένδυση. H συνταγή θα σας δώσει περίπου 20 cupcakes. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε muffin, γεμίζοντάς τα λίγο πάνω από τη μέση.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180℃ και ψήστε για περίπου 20 – 22 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Για την επικάλυψη: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ταχίνι, το μέλι και το νερό. Για πιο ρευστή σύσταση προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού νερό.
  • Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, περιχύστε την επικάλυψη στα cupcakes.

Καλή σας απόλαυση.