Τέλος στα παχυντικά πατατάκια. Τα ρεβίθια φούρνου, γίνονται το απόλυτο και υγιεινό σνακ. Είναι ακόμα ένας διαφορετικός τρόπος να φάνε όσπρια τα παιδιά.
Τα ρεβίθια είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες. Περιέχουν σίδηρο, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, κάλιο και λίγο ασβέστιο. Είναι χορταστικά, με μόνο 20% υδατάνθρακες και χωρίς χοληστερίνη. Σε συνδυασμό με διάφορα ωμά λαχανικά, κάνουν ένα πλήρες γεύμα που μπορεί να αντικαθιστά το κρέας αρκετά συχνά.
Η διαδικασία της συνταγής ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ, όπου πρέπει να μουλιάσουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες πριν τα βράσουμε.
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κούπες βρασμένα ρεβίθια
- Ελαιόλαδο
- Καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Σκόρδο σε σκόνη
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230⁰c. Παράλληλα, ξεπλένουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε καλά και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα ρεβίθια με το μείγμα των μπαχαρικών.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και απλώνουμε καλά τα ρεβίθια έτσι ώστε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για να γίνουν τραγανά.
Kαλή σας όρεξη.