Οι γίγαντες είναι ένας νόστιμος και θρεπτικός μεζές ειδικά για τους λάτρεις του τσίπουρου. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και το κύριο πιάτο για το μεσημεριανό μας γεύμα. Η πιο κοινή τους συνταγή είναι αυτή στο φούρνο με μυρωδικά. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια διαφορετική συνταγή όπου συνδυάζονται οι γίγαντες με το μπέικον στο τηγάνι.
ΥΛΙΚΑ
- 450 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
- 5 φέτες μπέικον
- 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το προηγούμενο βράδυ καθαρίζουμε από ξένες ύλες και μουλιάζουμε τους γίγαντες.
- Την επόμενη μέρα τοποθετούμε τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τους βράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν είναι πλέον μαλακοί τους σουρώνουμε και του τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Τηγανίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεραθεί και να γίνει τραγανό.
- Προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια και το αλατοπίπερο στο τηγάνι.
- Περιχύνουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 1 – 2 κουταλιές νερό για να δέσουν πιο εύκολα τα υλικά μας.
Καλή σας όρεξη.