Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι αλεύρι από την καρδιά του κόκκου του σταριού, πλούσιο σε πρωτείνες με λευκό χρώμα. Οι ζύμες που δίνει το αλεύρι χαρακτηρίζονται για την ελαστικότητα τους αλλά και για το άπλωμά τους καθιστώντας το αλεύρι κατάλληλο για πολλές χρήσεις. Το αλεύρι που πάντα πρέπει να έχετε στο ντουλάπι σας, ιδανικό για κάθε χρήση, από ψωμί σε πίτσα, κουλουράκια ή κέικ είναι σίγουρο πως θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας.
Αν ψάχνετε ένα υπέροχο συνοδευτικό για το μεσημεριανό σας γεύμα, ένα σνακ για τις απογευματινές λιγούρες, αλλά και για πρωινό, το τυρόψωμο είναι η ιδανική συνταγή. Μάλιστα, αν δεν χρειάζεται και ζύμωμα, τότε είναι ακόμη ιδανικότερη.
Μία συνταγή για την παραγωγή τυρόψωμου εύκολα και γρήγορα θα βρείτε παρακάτω και είμαστε σίγουροι ότι τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν.
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 κούπα τριμμένο τσένταρ (ή όποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα και λίγη για το πασπάλισμα
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κούπα γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια μακρόστενη φόρμα ψωμιού (12 x 22 εκ.) απλώνετε μία λαδόκολλα.
- Αρχικά, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι το τσένταρ και την παρμεζάνα σε ένα μπολ.
- Αντιστοίχως, σε ένα άλλο ανακατεύεται το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά.
- Ενώνετε τα δύο μείγματα και προσθέτετε τη ρίγανη ή το θυμάρι.
- Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα στη λαδόκολλα και πασπαλίζετε με την επιπλέον παρμεζάνα.
- Ψήνετε στους 180ºC για 40 λεπτά και όταν το βγάλετε από τον φούρνο περιμένετε 5 λεπτά προτού το ξεφορμάρετε.
Καλή σας όρεξη.