Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των σχολικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 130+70 γρ. γάλα
  • 1/2 κτγ. αλάτι
  • 1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
  • 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σουσάμι
  • βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε την συνταγή μας, λιώνοντας το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων.
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και κατόπιν αδειάζουμε τα 130 γραμμάρια από το γάλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικεν.
  • Κοσκινίζουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε στο μπολ με το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι και κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα 70 γραμμάρια γάλα.
  • Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μετά από λίγο η ζύμη μας είναι έτοιμη.
  • Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 36Χ26 εκατοστών και με ένα κομμάτι βούτυρο αλείφουμε καλά το εσωτερικό του.
  • Πασπαλίζουμε το ταψί με σουσάμι, και το απλώνουμε κουνώντας το ταψί με τα χέρια μας.
  • Επιστρέφουμε στο μπολ με τη ζύμη και τρίβουμε το τυρί φέτα.
  • Ανακατεύουμε με τη μαρίζ και αδειάζουμε κατόπιν στο ταψί τη ζύμη, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε και πάλι την πίτα με σουσάμι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε την πίτα στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά στον αέρα.
  • Μετά και από το ψήσιμο, η τυρόπιτα μας είναι έτοιμη.
  • Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.

Καλή σας όρεξη.