Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των σχολικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 130+70 γρ. γάλα
  • 1/2 κτγ. αλάτι
  • 1 κτγ. μπέικεν πάουντερ
  • 300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σουσάμι
  • βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή μας, λιώνοντας το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων. Έπειτα, αδειάζουμε σε ένα μπωλ το στραγγιστό γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα και κατόπιν αδειάζουμε τα 130 γραμμάρια από το γάλα.

Σε ένα άλλο μπωλ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέηκιν. Κοσκινίζουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε στο μπωλ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι και κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα 70 γραμμάρια γάλα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μετά από λίγο η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 36Χ26 εκατοστών και με ένα κομμάτι βούτυρο αλείφουμε καλά το εσωτερικό του. Πασπαλίζουμε το ταψί με σουσάμι, και το απλώνουμε κουνώντας το ταψί με τα χέρια μας.

Επιστρέφουμε στο μπωλ με τη ζύμη και τρίβουμε το τυρί φέτα. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ και αδειάζουμε κατόπιν στο ταψί τη ζύμη, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε και πάλι την πίτα με σουσάμι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε την πίτα στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά στον αέρα.

Μετά και από το ψήσιμο, η τυρόπιτα μας έχει ολοκληρωθεί. Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.

Καλή σας όρεξη