Το τηγανητό ρύζι είναι ένα νόστιμο πιάτο που παραδοσιακά φτιάχνεται από ρύζι στον ατμό ανακατεμένο σε γουόκ, αλλά μπορεί να γίνει και σε τηγάνι. Το τηγανητό ρύζι είναι νόστιμο με μια ποικιλία συστατικών, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν κάθε είδους λαχανικών, κρέατος και αυγών. Όχι μόνο φτιάχνεται εύκολα, αλλά είναι και εξαιρετικά νόστιμο. Αν θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε τηγανητό ρύζι, απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φλιτζάνια (1 κιλό) λευκό ρύζι
- 8 φλιτζάνια νερό
- 1 καρότο
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κουταλιά του γλυκού (5 γραμμάρια) φρέσκο τζίντζερ
-
3 αυγά
-
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
-
1 κουταλιά του γλυκού (5 γραμμάρια) αλάτι
-
3 κουταλιές της σούπας (45 ml) σάλτσα σόγιας
-
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) σησαμέλαιο
-
Πράσινο κρεμμύδι για γαρνίρισμα
- 500 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλύνετε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό. Βάλτε το νερό και το ρύζι σε μια κατσαρόλα και θερμάνετε μέχρι να βράσει. Καλύψτε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει. Ανάλογα με τον τύπο ρυζιού ο χρόνος ποικίλει από 10 έως 30 λεπτά.
- Ψιλοκόψτε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Ρίξτε το ελαιόλαδο στο γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε το σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα λαχανικά και τσιγαρίστε τα για 3 λεπτά. Ρίξτε επίσης 1 κουταλιά αλάτι και 1 πρέζα μαύρο πιπέρι. Μην αφήσετε τα λαχανικά να μαυρίσουν.
- Κόψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε το στο τηγάνι.
- Προσθέστε μέχρι 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο στο τηγάνι.
- Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και έπειτα ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μαγειρεμένο ρύζι και ανακατέψτε για 2 -3 λεπτά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας στο μείγμα και τηγανίστε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βάλτε το ρύζι σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμύδι.
Καλή σας όρεξη.