Τα οφέλη του ρυζιού κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η ισορροπημένη διατροφή στην εγκυμοσύνη είναι καθοριστική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Οι τροφές που καταναλώνει καθημερινά η μέλλουσα μαμά προσφέρουν στο μωρό όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, οι βιταμίνες και πολλά ακόμα.

Το ρύζι είναι μία από τις τροφές που λίγο πολύ βρίσκεται στη διατροφή όλων μας. Το χρησιμοποιούμε σαν συνοδευτικό σε κρέατα και ψάρια, ή ως βασικό συστατικό για να φτιάξουμε ριζότο και άλλα μαγειρευτά φαγητά όπως το σπανακόρυζο.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του ρυζιού για την εγκυμονούσα:

Δίνει ενέργεια

Το ρύζι είναι εξαιρετική πηγή υδατανθράκων οι οποίοι δίνουν ενέργεια στον οργανισμό. Την περίοδο της εγκυμοσύνης ειδικά, που η κόπωση και η κούραση είναι αρκετά συνηθισμένα συμπτώματα, το ρύζι μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειάς σας στα ύψη.

Δυναμώνει τα οστά

Το ρύζι είναι πλούσιο σε πληθώρα βιταμινών όπως η βιταμίνη D, η ριβοφλαβίνη και η θειαμίνη, αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος, τα οποία συμβάλουν στην ενδυνάμωση των οστών.

Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και οι φυτικές ίνες που περιέχει το ρύζι, συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της.

Μειώνει τις πιθανότητες ουρολοίμωξης

Το ρύζι είναι ένα φυσικό διουρητικό, το οποίο βοηθά στην αποτροπή του κινδύνου ουρολοίμωξης στις μέλλουσες μητέρες.

Συμβάλλει στην εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου

Το καστανό ρύζι περιέχει συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία που συμβάλλουν στην καλή εγκεφαλική λειτουργία και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το ρύζι περιέχει πληθώρα βιταμινών αλλά και αντιοξειδωτικών τα οποία ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από λοιμώξεις και άλλες παθήσεις.

Ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Το καστανό ειδικά ρύζι, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά επίσης στην πρόληψη του διαβήτη κύησης.

Ρυθμίζει την χοληστερίνη

Το ρύζι δεν έχει χοληστερόλη και η κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προσφέρει ισορροπία στη διατροφή σας και σας προστατεύει από ζητήματα χοληστερίνης.