Συνταγή για νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια της ελληνικής κουζίνας. Δεν είναι τόσο γλυκός όσο τα υπόλοιπα ελληνικά επιδόρπια και είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστεί. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ευρέως γνωστός σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, τα Βαλκάνια και σε ανατολικές χώρες. Υπάρχουν πολλές συνταγές αυτού του πιάτου. Μπορεί να διαφέρουν ως προς τους ξηρούς καρπούς που χρησιμοποιούνται μέχρι και το λάδι. Εδώ σας παραθέτουμε μια από τις παραλλαγές του.

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κ. σ. ξηρούς καρπούς
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τους αφήνουμε να ψηθούν.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Όταν το μείγμα από σιμιγδάλι πάρει ένα καφετί χρώμα προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος και ζάχαρης.
  • Ανακατεύουμε και έπειτα καλύπτουμε το τηγάνι μας με το καπάκι μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το γάλα.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κεικ.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά ώστε να ξεφορμαριστεί εύκολα.
  • Αναποδογυρίσουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με κανέλα.

Καλή σας όρεξη.