Η νηστεία της σαρακοστής έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα και δυστυχώς οι επιλογές φαγητού για τις νοικοκυρές είναι περιορισμένες. Φυσικά τα όσπρια είναι μια καλή ομάδα τροφών τα οποία μπορείτε να μαγειρέψετε καθημερινά και να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά τους συστατικά, καθώς και το χαμηλό τους κόστος. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ρεβιθόσουπα βελουτέ που θα εκπλήξει με τη γεύση της ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Μερίδες : 4
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό ρεβίθια ξερά
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
- φρέσκο χυμό 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ αφήνουμε τα ρεβίθια μας να μουλιάσουν σε κρύο νερό, αφού τα έχουμε καθαρίσει από τυχόν ξένες ουσίες (πέτρες,). Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Τα ξαφρίζουμε μερικές φορές μέχρι να σταματήσουν να αφρίζουν και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο, το λάδι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 με 1 ½ ώρα ανάλογα με τα ρεβίθια μας. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Τέλος σουρώνουμε τα ρεβίθια μας και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα μας να χυλώσει. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη.