Πιπεριές γεμιστές με ρύζι Καρολίνα ή Γλασσέ

ΥΛΙΚΑ

15 πιπεριές για γέμισμα

Ρύζι  καρολίνα ή γλασσέ (1 ½ κουταλιά της σούπας για κάθε πιπεριά)

500 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο

Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

5 φλιτζάνια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Κόβουμε το πάνω μέρος και το κρατάμε, αφού καθαρίζουμε τους σπόρους,  γιατί θα χρησιμοποιηθεί ως καπάκι. Βάζουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αφού πλύνουμε το ρύζι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Έπειτα γεμίζουμε τις πιπεριές (1 ½ κουταλιά ανά πιπεριά περίπου) και τις τοποθετούμε στο ταψί. Αλατίζουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και το νερό και σκεπάζουμε το ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 250 βαθμούς μια 30’. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Καλή σας όρεξη