Η κινόα είναι θάμνος που οι σπόροι του τρώγονται και μπορούμε να τους βρούμε σε τρία χρώματα: άσπρο, κόκκινο και μαύρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Chenopodium quinoa και προέρχεται από τη Νότια Αμερική. Η κινόα ανήκει στα ψευτοδημητριακά και θεωρείται μια πλήρης πρωτεϊνη αφού μας παρέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας.
Μια σαλάτα είναι πάντα πολύ χαμηλή σε θερμίδες και μπορείτε να την απολαύσετε ανά πάσα στιγμή. Λόγω του υψηλού θρεπτικού της περιεχομένου, μια σαλάτα με κινόα είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε να τρέφεστε υγιεινά και ελαφριά.
ΥΛΙΚA:
- 2 φλιτζάνια κινόα (200 γρ.)
- 1 κούπα αρακά (250 γρ.)
- 1/2 φλιτζάνι αμυγδάλων σε φέτες (50 γρ.)
- 3 ποτήρια νερού (300 ml)
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο (25 γρ.)
- ντοματίνια (25 γρ.)
- Φύλλα ρόκας
- 2 τριμμένα καρότα (20 γρ.)
- 1 κόκκινη πιπεριά (30γρ.)
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤEΛΕΣΗ:
- Τοποθετήστε το νερό (αλατισμένο) σε μία κατσαρόλα για να βράσει και προσθέστε την κινόα. Όταν ξεκινήσει να βράζει, μειώστε θερμοκρασία και κρατήστε τη καλυμμένη για 10 με 12 λεπτά.
- Όταν οι σπόροι κινόα γίνουν διαφανείς και μαλακοί είναι έτοιμη. Στραγγίξτε και αφήστε το μείγμα να καθίσει για 10 λεπτά.
- Έπειτα περάστε με ένα πηρούνι ελαφριά πάνω από την κινόα για να ξεχωρίσουν οι σπόροι και να μην λαπαδιάσουν.
- Βράστε τον αρακά και στραγγίξτε τον.
- Αφού κρυώσουν όλα τα υλικά, τα αναμίξτε με τα υπόλοιπα σε ένα μπολ, μαζί με αλάτι και πιπέρι, ξύδι και ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη.