Νάγκετς από φακές

Τα όσπρια είναι ομολογουμένως μια από τις κατηγορίες φαγητών που τα παιδιά, όχι μόνο αποφεύγουν, αλλά μισούν! Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να πείσετε το παιδί να τα φάει, αλλά δεν έχετε δει κανένα αποτέλεσμα, μάλλον σας έχουν ξεφύγει συνταγές που θα το κάνουν να γλείφει τα δάχτυλά του και να αγαπήσει τα όσπρια.

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γραμμάρια φακές
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 φλιτζλανι τριμμένο κολοκυθάκι
  • Μισό φλιτζάνι καλαμπόκι ή αρακά
  • Μπαχαρικά της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

*Για τα νάγκετς, θα χρειαστεί να μουλιάσετε τις φακές σε κρύο νερό όλη τη νύχτα.

Όταν φτάσει η στιγμή της προετοιμασίας, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Θρυμματίστε το ψωμί στο μούλτι και στη συνέχεια βάλτε το σε ένα μπολ.
  • Σουρώστε καλά τις φακές και ανακατέψτε τις μαζί με το τριμμένο καρότο και το κολοκυθάκι.
  • Χτυπήστε τα υλικά στο μούλτι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέστε το ψωμί, το τριμμένο τυρί, τον αρακά και το καλαμπόκι και ανακατέψτε καλά.
  • Σχηματίστε μικρά μπαλάκια και με ένα κουτάλι δώστε τους επίπεδο σχήμα – το μείγμα αρκεί για περίπου 15 νάγκετς.
  • Αφήστε τα να ψηθούν στον φούρνο για 20 με 25 λέπτα.
  • Αφού κρυώσουν για 10 λεπτά, μπορείτε να τα σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη.