Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν πολλά γλυκά και αλμυρά εδέσματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή πολλών αρτοσκευασμάτων με μεγάλη επιτυχία.
Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις έχει λοιπόν όλα τα χαρακτηριστικά, όπως ελαστικότητα και όγκο, που το καθιστούν κατάλληλο για κάθε είδους παρασκευή μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής.
Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις έχει την ακόλουθη χημική σύσταση: λιπαρά 1,2%, πρωτεΐνες 12%, υδατάνθρακες 73% εκ των οποίων 0,3% είναι σάκχαρα, χλωριούχο νάτριο 0,85%. Παρέχει 346 θερμίδες ανά 100 g.
ΥΛΙΚΑ:
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 γρ. μέλι
- 115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γ σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Καστανή ζάχαρη για την επικάλυψη
- 1 εβαπορέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το μέλι, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα για τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 15 – 30 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Σχηματίζουμε με τα χέρια μικρά μπαλάκια με τη ζύμη. Κάθε μπαλάκι το ρολλάρουμε πάνω στην καστανή ζάχαρη. Θέλουμε το κάθε μπαλάκι να έχει ζάχαρη σε όλη του την επιφάνεια.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τοποθετούμε πάνω τα μπαλάκια. Ψήνουμε για 7 – 10 λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το εβαπορέ ανακατεύοντας συνεχόμενα με το σύρμα χειρός και ρίχνουμε και λίγο αλάτι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
- Παίρνουμε ένα μπισκότο, τοποθετούμε στην κάτω μεριά μια γεμάτη κουταλιά καραμέλα και από πάνω σκεπάζουμε με άλλο ένα μπισκότο, ώστε να κάνουμε ένα sandwich. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα και την καραμέλα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη.