Μπισκότα με δημητριακά πρωινού

Τα μπισκότα δημητριακών είναι εύκολο να παρασκευαστούν και οι συνδυασμοί υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι αμέτρητοι. Οι νιφάδες βρώμης τους δίνουν μια τραγανιστή υφή ενώ τα αποξηραμένα φρούτα τα κάνουν μαλακά και εύκολα να μασηθούν ακόμη και από μικρά παιδιά. Είναι ιδανικά για το πρωινό σας αφού εκτός από υγιεινά, είναι και εύκολα στην αποθήκευσή τους.

Για να έχετε ένα πλήρες πρωινό, συνδυάστε τα με αυγά και φρούτα. Ακόμα μπορείτε να τα καταναλώσετε ως ένα υγιεινό σνακ για το σχολείο ή το απογευματινό σας.

ΥΛΙΚΑ

1/2 κούπα βούτυρο

1/4 κούπας καστανής ζάχαρης

1 αυγό

3/4 κούπας αλεύρι ‘Κούλα’

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2  κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κούπα δημητριακών πρωινού

3/4 κούπας αποξηραμένες σταφίδες

1/2 κούπα νιφάδες βρώμης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180 ° C
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αυγό, με ένα mixer μέτριας ταχύτητας μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα.
  3. Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αναμίξτε τα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
  4. Προσθέστε στο μείγμα τα δημητριακά πρωινού, τη βρώμη και τις σταφίδες. Η ζύμη θα γίνει αρκετά σκληρή, οπότε ίσως να χρειαστεί να τα αναμίξετε με το χέρι.
  5. Πάρτε λίγη ζύμη στο χέρι σας (2 κουταλιές της σούπας) και φτιάξτε μια μικρή μπάλα. Τοποθετήστε τη σε ένα φύλλο ψησίματος και πατήστε τη λίγο για να γίνει πλακέ. Συνεχίστε έτσι με όλη τη ζύμη αφήνοντας 5 εκατοστά μεταξύ των μπισκότων.
  6. Ψήστε για 12-15 λεπτά.
  7. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

 

Καλή σας όρεξη.