Κόκκινα φασόλια με ρύζι

Τα  κόκκινα φασόλια με ρύζι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην αμερικάνικη κουζίνα και όχι μόνο. Συνήθως συνδυάζονται με βρασμένα κομμάτια βοδινού ή λουκάνικα. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, προερχόμενη από τη Λουιζιάνα. Ο χρόνος προετοιμασίας και μαγειρικής είναι 3 ½  ώρες, ωστόσο μπορεί να μειωθεί στα 40 λεπτά αν χρησιμοποιήσετε κονσερβοποιημένα κόκκινα φασόλια. Χρησιμοποιούμε γαλοπούλα αντί για λουκάνικο, για να μειώσουμε το λίπος, αλλά όχι τη γεύση.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ξηρά κόκκινα φασόλια
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένο σκόρδο
  • 2 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 πακέτο γαλοπούλα βρασμένη (10 φέτες) κομμένη διαγωνίως
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλύνετε τα φασόλια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό από το προηγούμενο βράδυ. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 8 ώρες.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σκόρδο και το σέλινο για 3 με 4 λεπτά.
  3. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια. Τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και περιχύνουμε τα 6 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσουν και στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε για 2 ½ ώρες.
  4. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά.
  5. Προετοιμάζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα, βράστε νερό και ρύζι. Μειώστε τη φωτιά, καλύψτε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
  6. Σερβίρεται τα φασόλια πάνω από το λευκό ρύζι.

 

 

Καλή σας όρεξη.