Τα κόκκινα φασόλια με ρύζι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην αμερικάνικη κουζίνα και όχι μόνο. Συνήθως συνδυάζονται με βρασμένα κομμάτια βοδινού ή λουκάνικα. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, προερχόμενη από τη Λουιζιάνα. Ο χρόνος προετοιμασίας και μαγειρικής είναι 3 ½ ώρες, ωστόσο μπορεί να μειωθεί στα 40 λεπτά αν χρησιμοποιήσετε κονσερβοποιημένα κόκκινα φασόλια. Χρησιμοποιούμε γαλοπούλα αντί για λουκάνικο, για να μειώσουμε το λίπος, αλλά όχι τη γεύση.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό ξηρά κόκκινα φασόλια
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένο σκόρδο
- 2 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 6 φλιτζάνια νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό
- 1 πακέτο γαλοπούλα βρασμένη (10 φέτες) κομμένη διαγωνίως
- 4 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλύνετε τα φασόλια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό από το προηγούμενο βράδυ. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 8 ώρες.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σκόρδο και το σέλινο για 3 με 4 λεπτά.
- Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια. Τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και περιχύνουμε τα 6 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσουν και στη συνέχεια μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε για 2 ½ ώρες.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά.
- Προετοιμάζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα, βράστε νερό και ρύζι. Μειώστε τη φωτιά, καλύψτε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
- Σερβίρετε τα φασόλια πάνω από το λευκό ρύζι.
Καλή σας όρεξη.