Κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα

Το πασχαλινό τραπέζι πλησιάζει με όλες τις λιχουδιές του, ωστόσο πολλοί θα αναρωτηθούν και φέτος τι να κάνουν με τα αποφάγια, καθώς πάντα απομένουν αρκετά κρέατα στις πιατέλες. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια νόστιμη συνταγή για την επόμενη μέρα, για να αξιοποιήσετε το αρνί ή κατσίκι από τη σούβλα που σας περίσσεψε.

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό ψητό αρνί ή κατσίκι
  • 2 μεσαίου μεγέθους πράσα κομμένα σε φέτες
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρέστε το ορατό λίπος από το αρνί και κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέστε το στο τηγάνι μαζί με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
  • Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και προσθέστε τον άνηθο ενώ ανακατεύετε.
  • Κόψτε το φύλλο για πίτα σε τετράγωνα κομμάτια 15 x 15 εκατοστά και με ένα πινέλο βρέξτε τις άκρες με νερό ή ελαιόλαδο.
  • Τοποθετήστε λίγη γέμιση στο κέντρο και προσθέστε μια κουταλιά γραβιέρα πάνω στη γέμιση.
  • Ενώστε τις δύο απέναντι πλευρές της πίτας πιέζοντάς μεταξύ τους και έπειτα ενώστε και τι άλλες δύο για να σχηματίσετε ένα πουγκί.
  • Τοποθετήστε τα 4 πουγκιά σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί που έχετε αρχικά στρώσει μια λαδόκολλα.
  • Χτυπήστε το αυγό με ένα πιρούνι σε μια κούπα και με ένα πινέλο γλασάρετε το πουγκάκια.
  • Ρίξτε σουσάμι πάνω στα πουγκιά.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω.
  • Σερβίρετε με τη σαλάτα της προτίμησής σας.

Καλή σας όρεξη.