ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ

8 κολοκύθια χονδρά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1½   φλιτζάνι ελαιόλαδο

½  κιλό κιμάς ανάμεικτος

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½   ματσάκι άνηθο

Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

Για το αυγολέμονο:

1 αυγό

Χυμό 1 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κολοκύθια και αφαιρούμε το κοτσάνι. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους με το κουτάλι και κόβουμε μια φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι . Προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε 5 λεπτά για να αλλάξει χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το αλατοπίπερο με την ρίγανη.  Τέλος προσθέτουμε 1  φλιτζάνι νερό  και ανακατεύουμε τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει  για 5 λεπτά.  Έπειτα γεμίζουμε τα κολοκύθια μας  και προσέχουμε να αφήσουμε αρκετό χώρο για την φλούδα-καπάκι. Τοποθετούμαι τα γεμιστά κολοκύθια μας σε μια φαρδιά κατσαρόλα, αλατίζουμε και ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου της κατσαρόλας. Βράζουμε για 30 λεπτά. Τέλος χτυπάμε το αυγό μαζί με το χυμό λεμόνι και το ρίχνουμε στο φαγητό μετά το πέρας της μισής ώρας. Ανακινούμε για λίγο την κατσαρόλα ούτως ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη.