Η σαλάτα με κόκκινα φασόλια είναι ένα γευστικό γεύμα ή συνοδευτικό, πλούσια σε θρεπτική αξία. Συνδυάζεται με ένα ελαφρύ και πικάντικο ντρέσινγκ βινεγκρέτ που δένει ολόκληρο το πιάτο.
Είναι ιδανική για όλες τις διατροφικές ανάγκες, καθώς μπορεί να καταναλωθεί από χορτοφάγους αλλά μπορεί να γίνει και vegan αντικαθιστώντας τη μουστάρδα μελιού με μια μουστάρδα φιλική προς τους vegan.
Επίσης είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά, καθιστώντας τη μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν διατροφικούς περιορισμούς.
Η προετοιμασία της είναι εύκολη και μπορείτε να την ψύξετε για κάποιες ώρες για να αναμιχθούν πιο καλά οι διάφορες γεύσεις. Για επιπλέον πρωτεΐνη μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ψητό κοτόπουλο.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια κόκκινα φασόλια
- 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 3 κοτσάνια σέλερι ψιλοκομμένα σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα μελιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάστε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα σουρώστε τα και ξεπλύνετέ τα. Μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Προσθέστε τα φασόλια, τα καρότα, το σέλινο και την κόκκινη πιπεριά πάνω από τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να την καταναλώσετε.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
- Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη σαλάτα στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο για έως και 4 ημέρες.
- Εάν θέλετε να προσθέσετε γαρνιτούρες όπως ξηρούς καρπούς , κινόα, λιναρόσπορο και φρέσκα βότανα, κάντε το πριν σερβίρετε τη σαλάτα για να διατηρήσετε την υφή τους.
Καλή σας όρεξη.