Εύκολη συνταγή για Πασχαλινά Τσουρέκια με Αλεύρι Κούλα

Φτάσαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα και οι νοικοκυρές ετοιμάζονται για το βάψιμο των αυγών και το ψήσιμο των τσουρεκιών. Εάν είστε από αυτές που τώρα ξεκινούν την ενασχόλησή τους με το ‘άθλημα’, σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για τα πασχαλινά σας τσουρέκια.

Μερίδες : 5 μεγάλα τσουρέκια

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κιλά Αλεύρι Κούλα
  • 4½ φλιτζάνια τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτίνη
  • 180 γρμ. μαγιά
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 5  φλιτζάνι ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • ξύσμα του φλοιού ενός πορτοκαλιού
  • Βανίλια, κακουλέ, μαστίχα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ενεργοποιούμε τη μαγιά ανακατεύοντας με το χλιαρό νερό και 2 κουταλάκια ζάχαρη μέσα σε ένα μπολ. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μείγμα  και το τοποθετούμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού για 1 ώρα  για να φουσκώσει η ζύμη .Σε μια κούπα σπάμε 2 αυγά και προσθέτουμε 1 κ. σ. ζάχαρη και λίγο νερό. Μετά την παρέλευση της 1 ώρας ζυμώνουμε ξανά και πλάθουμε 5 μεγάλα κορδόνια τα οποία πριν τα ξαναβάλουμε στο ταψί μας, τα τυλίγουμε σε κοτσίδες. Τα αφήνουμε αυτή τη φορά για 2 ώρες σκεπασμένα, αφού τα έχουμε επαλείψει με το μείγμα από αυγά, ζάχαρη και νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.  Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε τα τσουρέκια μας για 40-50 λεπτά.

 

Καλή σας απόλαυση.