Τα μπαρμπουνοφάσουλα ή φασόλια χάντρες, είναι μια ποικιλία από το κοινό φασόλι (Phaseolus vulgaris), το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στη μεξικάνικη κουζίνα.
Τα μπαρμπούνια είναι μπεζ με κόκκινα-καστανά στίγματα όταν αποξηρανθούν, αλλά παίρνουν ένα ανοιχτό καφέ ή ανοιχτό ροζ όταν μαγειρεύονται. Έχουν μια γήινη, σχεδόν καρυδένια γεύση και είναι εύκολο να προετοιμαστούν. Τρώγονται ολόκληρα ή πολτοποιημένα.
Τα μπαρμπούνια δεν είναι μόνο γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα, αλλά μπορούν επίσης να προσφέρουν αρκετά εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία.
Σήμερα σας προτείνουμε μια σαλάτα με αβοκάντο και φασόλια χάντρες που μπορείτε να απολαύσετε τόσο το μεσημέρι αλλά και το βράδυ. Εκτός από τα έντονα χρώματα που θα κυριαρχήσουν στο πιάτο, αξίζει να αναφερθούμε και στην υψηλή θρεπτική του αξία.
Τα φασόλια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά που σημαίνει ότι είναι ιδανικά αν προσέχετε τη διατροφή σας. Το αβοκάντο έχει πολλές βιταμίνες και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό μας και ο συνδυασμός του με τα φασόλια είναι ότι καλύτερο.
ΥΛΙΚΑ:
- 300 γρ. φασόλια χάντρες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 αβοκάντο
- 500 γρ. ντοματίνια
- 2 πράσινες πιπεριές
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 4 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
- ελαιόλαδο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βράστε τα φασόλια για 45′ και στραγγίξτε τα.
- Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
- Καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο σε μικρότερα κομμάτια και τα ντοματίνια στη μέση.
- Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ και ρίξτε το κύμινο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, 100 ml ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τον κόλιαντρο.
- Ανακατέψτε και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη.