Δημητριακά πρωινού για μια ημέρα όλο ενέργεια

Το πρωινό θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είτε προτιμάτε δημητριακά ολικής άλεσης είτε αυτά με την προσθήκη γλυκαντικών. Παρ’ όλα αυτά, η επιλογή που θα κάνετε, θα πρέπει να σας γεμίσει με ενέργεια και να σας παρέχει τις απαραίτητές θρεπτικές ουσίες για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η επιλογή δημητριακών για πρωινό, σας βοηθά να αποφύγετε τα περιττά τσιμπολογήματα κατά  τη διάρκεια της ημέρας τα οποία συνήθως είναι ανθυγιεινά, με πολλές θερμίδες και έχουν υψηλά ποσοστά λίπους. Έρευνες αποδεικνύουν ότι  η παράλειψη του πρωινού γεύματος, συντελεί στην πιθανή  αύξηση του βάρους  του ατόμου ενώ  επηρεάζει άμεσα και η κοινωνική, συναισθηματική και νοητική υγεία του. Άρα είναι καλύτερο να απολαύσετε ένα μπολ  με το αγαπημένο σας δημητριακά το πρωί, απ’ ότι να παραλείψετε αυτό το γεύμα.

Τα περισσότερα δημητριακά πρωινού είναι πλούσια σε βιταμίνες ( D,B1,B2,), πρωτεΐνες, ασβέστιο (ανεξάρτητα από την προσθήκη γάλακτος) και φυτικές ίνες, ενώ είναι φτωχά σε λίπος και ζάχαρη.  Ο συνδυασμός τους δε με φρούτα αποξηραμένα ή με ξηρούς καρπούς δημιουργούν ένα γεύμα πλήρες και θρεπτικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Ωστόσο, τα οφέλη των δημητριακών πρωινού δεν είναι μόνο η αποφυγή της παχυσαρκίας και του ημερήσιου κορεσμού από φαγητό. Τα πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά (ολικής άλεσης),  βοηθούν στην γαστρεντερολογική υγεία και μειώνουν τον κίνδυνο αύξηση της αρτηριακής πίεσης, της υψηλής χοληστερίνης και του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τέλος, τα δημητριακά πρωινού, με το χαμηλό τους κόστος, την ευκολία αποθήκευσης και μεταφορά τους, είναι μια κατηγορία τροφίμων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα νοικοκυριό. Γι’ αυτό βάλτε από σήμερα στην ζωή σας τα δημητριακά πρωινού και απολαύστε όλα τους τα βραχυχρόνια και μακροχρόνια πλεονεκτήματά για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευεξία.

Η εταιρία μας διαθέτει μια πλούσια γκάμα δημητριακών πρωινού μέσα από την οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν.