Γρήγορη μηλόπιτα με λίγα υλικά

Η μηλόπιτα είναι αρτοσκεύασμα που περιλαμβάνει βάση τάρτας από τριφτή ζύμη γεμισμένη με μήλα. Η βάση μπορεί να προψυθεί προτού γεμιστεί. Η γέμιση περιλαμβάνει μήλα ξεφλουδισμένα, αποπυρηνωμένα, και κομμένα σε φετάκια, ψιλοκομμένα ή τριμμένα, αναμειγμένα με ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

  • 5 μήλα πράσινα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, ή γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα μας.
  2. Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα.
  3. Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.
  4. Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν τα μήλα μας.
  5. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, το τζίντζερ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλλα. Αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Αφήνουμε το μίγμα των μήλων στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε για τη μηλόπιτα.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  8. Λαδώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε κουταλιές-κουταλιές τη μισή ζύμη μας στον πάτο από το ταψάκι, δημιουργώντας το πρώτο στρώμα της πίτας.
  9. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα των μήλων, να πάει παντού, και από πάνω τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη σε κομμάτια.
  10. Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50΄.
  11. Αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 30΄.
  12. Αφαιρούμε από τη φόρμα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη