Γρήγορη μηλόπιτα με λίγα υλικά

Η μηλόπιτα είναι αρτοσκεύασμα που περιλαμβάνει βάση τάρτας από τριφτή ζύμη γεμισμένη με μήλα. Η βάση μπορεί να προψυθεί προτού γεμιστεί. Η γέμιση περιλαμβάνει μήλα ξεφλουδισμένα, αποπυρηνωμένα, και κομμένα σε φετάκια, ψιλοκομμένα ή τριμμένα, αναμειγμένα με ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

  • 5 μήλα πράσινα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, ή γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα μας.
  • Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη πάνω σε μια πετσέτα.
  • Στύβουμε ελαφρά να φύγουν αρκετά από τα ζουμιά τους.
  • Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μαυρίσουν τα μήλα μας.
  • Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, το τζίντζερ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλλα. Αναμιγνύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αφήνουμε το μίγμα των μήλων στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε για τη μηλόπιτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε κουταλιές-κουταλιές τη μισή ζύμη μας στον πάτο από το ταψάκι, δημιουργώντας το πρώτο στρώμα της πίτας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα των μήλων, να πάει παντού, και από πάνω τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη σε κομμάτια.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40-50΄.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 30΄.
  • Αφαιρούμε από τη φόρμα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη.