Τα οφέλη της βρώμης
Σίγουρα όλοι γνωρίζετε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας επειδή σας επιτρέπει να φεύγετε από το σπίτι με άφθονη ενέργεια και να αντιμετωπίζετε την ημέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί οι ειδικοί προτείνουν να προσθέτετε βρώμη στο πρώτο γεύμα της ημέρας σας;
1. Αποτοξίνωση
Χάρη στην μεγάλη της περιεκτικότητα σε αμινοξέα, ενισχύει την παραγωγή λεκτίνης στο συκώτι με αποτέλεσμα να προωθεί την αποβολή τοξινών από το σώμα. Η κατανάλωση βρώμης είναι επίσης καλή για τον καθαρισμό των αρτηριακών τοιχωμάτων, καθώς οι ίνες δημιουργούν ένα φράγμα ενάντια στα κατάλοιπα λίπους που συγκεντρώνονται στα αρτηριακά τοιχώματα και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα χοληστερόλης και καρδιακά προβλήματα.
2.Βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου σακχάρου στο αίμα
Αυτό είναι ένα καταπληκτικό νέο ιδίως για άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Σίγουρα πρέπει να την προσθέσετε στην διατροφή σας για να βελτιώσετε την πέψη του αμύλου και να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα της γλυκαιμίας, κυρίως μετά το φαγητό.
3.Βελτιώνει την πέψη
Η βρώμη βοηθά στην μείωση των οξέων της χοληδόχου κύστης, ενώ παράλληλα διευκολύνει την διάβαση του εντέρου και προλαμβάνει την δυσκοιλιότητα κι έτσι είναι ιδανική για εσάς που αντιμετωπίζετε πρόβλημα μετά το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα. Επιπλέον, αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για άτομα που κάνουν δίαιτα. Η βρώμη είναι πλούσια σε υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης, με αποτέλεσμα η αίσθηση της ικανοποίησης να παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να κόβετε η όρεξη για φαγητό κάθε φορά.
4. Περιέχει πολύτιμες πρωτεΐνες
Η βρώμη περιέχει συνολικά οκτώ βασικά αμινοξέα, κι έτσι αυτομάτως μετατρέπεται σε μια πηγή πρωτεϊνών σπουδαίας βιολογικής αξίας. Αυτή η ιδιότητα, της επιτρέπει να σχηματίζει νέους ιστούς στο σώμα σας.
5. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
Τα οφέλη της βρώμης ως προστατευτική δύναμη κατά του καρκίνου, μια ασθένεια που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε αυτή τη χώρα όπως και σε πολλές άλλες, είναι πολλά. Αυτό οφείλεται στις φυτοχημικές ουσίες που περιέχει. Επομένως, για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού ή του παχέος εντέρου στο 10%, σας προτείνουμε να καταναλώνετε καθημερινά βρώμη.