Ένα διαφορετικό banoffe

Το banoffee έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα γλυκά και σίγουρα είναι από εκείνα που δεν θέλεις να αποκλείσεις από τη διατροφή σου. Αν, ωστόσο, θέλεις να περιορίσεις τις θερμίδες του ή είσαι vegan, τότε η παρακάτω συνταγή είναι η κατάλληλη για εσένα.

ΥΛΙΚΑ:

Για τη βάση:

1,5 φλιτζάνι βρώμη

1,5 φλιτζάνι χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα σε ζεστό νερό

Για την κρέμα:

2,5 μπανάνες

2 φλιτζάνια κάσιους, μουλιασμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό

1,5 φλιτζάνι χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα σε ζεστό νερό

1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο

1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

1/4 φλιτζανι κακάο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για γαρνίρισμα:

3 κ.σ. φιστικοβούτυρο

3 κ.σ. ξύσματα σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά της βάσης. Έπειτα, τα ρίχνουμε σε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα. Τα πιέζουμε με τα δάχτυλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Κατόπιν πολτοποιούμε τα υλικά της κρέμας εκτός από το κακάο. Όταν ομογενοποιηθούν, χωρίζουμε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη. Το ένα το απλωνούμε  πάνω στη βάση και το άλλο το ανακατεύουμε με το κακάο και μετά το απλώνουμε και αυτό. Διακοσμούμε με το λιωμένο φιστικοβούτυρο και τα σοκολατένια ξύσματα. Το βάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.

Καλή σας όρεξη!